Biz Kapınızı, Amatör bir ruhla çaldık

31 Aralık 1985


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ilimizde gerçekleşen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Tematik Kış Kampı kapanış programına katıldı.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Tematik Kış Kampı kapanış programı bugün ilimizde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla gerçekleşti. Programa Bakan Kılıç’ın yanı sıra AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan ve öğrenciler katıldı. Programda Türk öykü ve deneme yazarı Rasim Özdenören öğrencilere bilgi verdi.

PROTOKOL SAHİP ÇIKTI

Bakan Kılıç şunları söyledi: “Kamplarımızda ruhlarınızın arındığı bir zaman dilimi geçirdiğiniz. Sevgi ve hoşgörü çerçevesinde bir araya gelerek kaynaşmanız bizim amacımızdır. Programlar birçok ilde gerçekleşti. Tüm illerdeki protokol buna sahip çıktı. Kocaeli’ye de ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Farklılıklarımızla zenginleştiğimiz bir medeniyetin temsilcileriyiz. Rengimiz, açtığımız dal değişir ama birliğimiz değişmez. Mücadelenin sonucunda siz gençlerle bir araya gelerek fikir dünyasını paylaşmanın önemini bileceksiniz. Devletlerin geleceğe yürüyüşünde gelenek ve görenekler olur. O gelenekleri yaşatanlar da bizim büyüklerimiz ve ağabeylerimizdir.

ASIM’IN NESLİNİ GÖSTERDİ

Yakın zaman zorluklar yaşadık. 15 Temmuz darbe girişimi yaşadık. Orda da kardeşlerimiz Asımın nesli olduğunu gösterdi. Cumhurbaşkanımızın çağrısına icap edip sokağa çıkan, direnen, duruşunu ortaya koyan Akif’in nesline teşekkür ediyoruz. Peygamberimizin aldığı ilk emir ‘oku’ dur. Geleceğe daha sağlam adımlarla yürümek için değerli isimlerin adımlarını takip etmek gerekir. Bu günde burada Rasim Özdenören’i dinleyeceğiz” DİL SORGULAMAYA BAŞLADI Programda konuşmacı olarak yer alan Türk öykü ve deneme yazarı Rasim Özdenören, “Bu program geniş bir programın sadece edebiyatla ilgili bir parçası. Farklı alanlarda muhtelif programlar devam ediyor. Bilinçli bir şekilde gözünü dünyaya açtığında ben nereden geldim, nereye gidiyorum temel sorusu olmuştur. Ben neredeyim, bu dünya neyin nesidir? Sorusuyla başlayıp bu kainat nereye doğru gidiyor ile devam ediyor. Dilin kendisi de sorgulanmaya başlamıştır. İnsandan başka dili olan bir başka varlık yok. Bir kedinin tarihi yok, çünkü dili yok” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ’DA BEDEL ÖDEDİK

Özdenören, “Her şeyin bir bedeli vardır. Bu bedel de ödenecektir. 15 Temmuz’da da bedel ödedik, ödenmeye de devam ediyor. İnsanoğlu meraklı demiştik. Varlığı merak etmiş. İnsanoğlunun üç temel sembolü harfler, rakamlar ve sesler. Her kültür her olayı aynı biçimde yorulamaz. Edebiyat kampı bize bu düşünme genişliğinin ipuçlarını veriyor. Şiir okumanın bir faydası var mı, pazarda alışveriş yaparken şiirin bize faydası yoktur diye düşünmek yanıştır. Çünkü şiir bizim düşünce, algılama ve hayal ufkumuzu genişletir. Edebiyat sadece bizim teorik olarak hayatımızı genişletmiş olmaz, pratik olarak da faydası vardır” şeklinde konuştu. (ÖZGÜR KOCAELİ-ÇİĞDEM ARMAĞAN)